Online noun Questions with Answers | Best Kids Learning Platform - Easyshiksha

NOUN Questions with Answers

no-image

1.Question:- What is a noun?
Answer:- A noun is a word that identifies or names a person, a place, thing or idea.

2. Question: -What is a common noun?
Answer:- Common noun name any person, place, thing or idea.

3.Question:-What is a material noun?
Answer:-Material noun is a grammar term that refers to a material or substance from which things are made such as silver, gold, iron, cotton, diamond and plastic.

4.Question:-Two examples of common nouns?
Answer:-Dog, girl and country are examples of common nouns.

5.Question:-What are types of nouns?
Answer:- common noun, Proper noun, concrete noun, Abstract noun, collective noun, count and mass nouns.

6.Question:-How to identify common nouns?.
Answer:-A common noun is the general non-specific term for a person, place, thing or idea. Usually, common nouns are not capitalised unless they begin a sentence.

7.Question:-Examples of proper nouns?
Answer:-September, Argentina and Titanic are some examples of proper nouns.

8.Question:-Examples of uncountable nouns?
Answer:-Uncountable nouns are homework, money, permission, traffic and travel are uncountable nouns.

9.Question:-What is a count noun?
Answer:-A noun which refers to something that can be counted.

10.Question:-Examples of count nouns?
Answer:-House, car, bush, point are some of the examples of count nouns.

11.Question:-Examples of common nouns?
Answer:-Mother, father, lion, tiger, table and truck are some examples of common nouns.

12.Question:-Examples of abstract nouns?
Answer:-liberty, anger, freedom and generosity are some examples of abstract nouns.

13.Question:-What is masculine nouns?
Answer:-Masculine nouns are words for men, boys and male animals.

14.Question:-Examples of masculine nouns?
Answer:-Man, boy and uncle are some examples of Masculine nouns.

15.Question:-What is a feminine noun?
Answer:-Feminine nouns are words used for women, girls and female animals.

16. Question:- Examples of feminine nouns?
Answer:- Actress, girl, bride are some of the examples of feminine nouns.

17.Question:-What are common gender nouns?
Answer:-Some nouns are used for both males and females. These nouns are referred
as common gender nouns.

18.Question:-Examples of common gender nouns?
Answer:-baby, deer, child and passenger are some of the examples of common gender nouns.

19.Question:-Feminine gender of bull?
Answer:-cow.

20.Question:-Masculine gender of hen?
Answer:-Rooster.

Future Scope
HDFC Credila: Education Loan
Fair Exhibition Organisation
Indian Education Congress
AQT

Want to explore more about EasyShiksha services & looking for any help!

We always looking to collaborate and our team can help you with all your doubts

by proceeding ahead you expressly agree to the EasyShiksha terms of use and privacy policy.