Hindi Fairy Tale Stories

G.K. Question Class 1

no-image

About Myself :-

  • 1. Question:- My name is_________.
    Answer:- Write your own name(My name is XYZ.).
  • 2. Question:- I am______ year old.
    Answer:- How old are you(Eg:-I am 6 years old).
  • 3. Question:- I am a_______.
    Answer:- Mention what do you do(Eg:-I am a student.).
  • 4. Question:- I live in______.
    Answer:- Mention where do you live(Eg:-I live in Durgapur.).
  • 5. Question:- There are_______ people in my family.
    Answer:- Mention how many members are there in your family.(Ex:-There are 6 people in my family.).
  • 6. Question:- My father's name is Mr.____________.
    Answer:- Mention your father's name(Ex:-My father's name is XYZ.).
  • 7. Question:- My mother's name is Mrs___________.
    Answer:- Mention your mother's name(Ex:-My mother's name is Mrs XYZ.).
  • 8. Question:- My father works in________.
    Answer:- Mention your father's profession(Ex:-Teacher.).
  • 9. Question:- I have________ brothers and ______ sister's.
    Answer:- Mention number of siblings you have(Ex:-i have 3 brothers and 3 sister's.).
  • 10. Question:- I study in class_______.
    Answer:- Mention which class you study in(I study in class 2.).
  • 11. Question:- I get up at______ in the morning.
    Answer:- Mention at what time you wake up (Ex:-I get up at 5 o'clock in the morning.).
  • 12. Question:- My favourite colour is______.
    Answer:- Mention your favourite colour(Ex:-My favourite colour is Purple.).
  • 13. Question:- My favourite food is______.
    Answer:- Mention your favourite food(Ex:-My favourite food is pizza.).
  • 14. Question:- I like to play______games with my sister and also love to play________ with my friends.
    Answer:- Which game do you like to play(Ex:-I like to play indoor games with my sister and also love to play cricket with my friends.).
  • 15. Question:- My favourite flower is_______.
    Answer:- Mention which flower do you like (Ex:-My favourite flower is Sunflower).
  • 16. Question:- My favourite fruit is_______.
    Answer:-Mention your favourite fruit name(Ex:-Banana).
  • 17. Question:- I like watching__________and my favourite________character is _________.
    Answer:- Mention which tv shows do you like most and favourite character of that shows(Ex:-I like watching cartoons and my favourite cartoon character is Chota Bheem).
  • 18. Question:- My best friend's name is_______.
    Answer:- Mention your best friend name(Ex:-My best friend's name is XYZ.).
  • 19. Question:- My favourite subject is______.
    Answer:- Which subject do you like most(Ex:-My favourite subject is English.).
  • 20. Question:- My class teacher's name is______.
    Answer:- Write your class teacher's name(Ex:-My class teacher's name is XYZ.).

About Body Parts :-

  • 1. How many fingers does the human hand have?
    Answer:- 4 fingers and 1 thumb.
  • 2. How many sense organs are there in the Human body?
    Answer:- The 5 sense organs are:-
    -Eyes
    -Nose
    -Ears
    -Tongue
    -Skin.
  • 3. Human body has how many hands?
    Answer:- 2 hands
  • 4. Function of ears:-
    Answer:- Hear.
  • 5. A child has how many teeth?
    Answer:- 20 teeth.
  • 6. We chew food through:-
    Answer:- Teeth.
  • 7. We smell food with:-
    Answer:- Nose.
  • 8. We taste food with:-
    Answer:- Tongue.
  • 9. The colour of our hair is?
    Answer:- Black.
  • 10. An adult has how many teeth?
    Answer:- 32 teeth.
  • 11. We walk with our ?
    Answer:- Feet.
  • 12. We see objects with our?
    Answer:- Eyes.
  • 13. The tallest finger in our hand is?
    Answer:- Middle finger.
  • 14. The largest sense organ of our human body is?
    14. Answer:- Skin
  • 15. We have _____ nose?
    Answer:- 1
  • 16. A human has_____ eyebrows?
    Answer:- 2
  • 17. A human body has _______leg?
    Answer:- 2
  • 18. We use our neck to move?
    Answer:- Head.
  • 19. Function of our stomach?
    Answer:- Helps to digest food.
  • 20. Function of Bones?
    Answer:- Gives shape and support to a body.

WE FEATURED IN

NOW
WE'RE ON MOBILE TOO

10X FASTER EXPERIENCE

Easy Shiksha App Use
Future Scope
HDFC Credila: Education Loan
Fair Exhibition Organisation
Indian Education Congress
AQT

Want to explore more about EasyShiksha services & looking for any help!

We always looking to collaborate and our team can help you with all your doubts

by proceeding ahead you expressly agree to the EasyShiksha terms of use and privacy policy.