Online division Questions with Answers | Best Kids Learning Platform - Easyshiksha

Maths Division Questions With Answers

no-image

Question 1:- What is simple division?
Answer:-In Maths the simple division is a method used for dividing small numbers into groups and parts.

Question 2:- What is Long division?
Answer:-In Maths long division is a method used for dividing large numbers into small groups and parts.

Question 3:- What is division?
Answer:-Division is another basic operation of simple Arithmetical problems.

Question 4:- What is the dividend?
Answer:-It refers to the number which we divide.

Question 5:- What is Divisor?
Answer:-It refers to the number by which we divide, here the division is 6.

Question 6:- What is the quotient?
Answer:-This is the result or outcome that we obtain from the problem.

Question 7:- What is Remainder?
Answer:-This is the remaining number that is left over after division.

Question 8:- Question:-When a number is divided by 1 the answer is?
Answer:-same.

Question 9:- Question:-20 divided by 2 the answer is.
Answer:-10.

Question 10:- Share 16 toffees among 8 girls. Each girl will get?
Answer:-2.

Question 11:- 18 divided by 9.
Answer:-2.

Question 12:- 36 divided by 1.
Answer:-36.

Question 13:- Write the quotient.14/2.
Answer:-7.

Question 14:- What is binary division?
Answer:-The binary division is one of the important operations of binary Arithmetic.

Question 15:- How to Divide fractions?
Answer:-Dividing fractions are also as easy as dividing any other two numbers.

Question 16:- How to divide decimals?
Answer:-You need to multiply the decimal with powers of ten till you get an integer.

Question 17:- How to use a division calculator?
Answer:-A division calculator is a tool that is used to solve division problems quickly within seconds.

Question 18:- Why division zero is undefined?
Answer:-Division by zero is undefined because one cannot divide any number by zero.

Question 19:- Division meaning?
Answer:-The meaning of divide is to separate into two or more equal parts, areas, classes, categories, groups or divisions.

Question 20:- How to divide polynomials?
Answer:- Unlike numbers and fractions, a polynomial can also be divided by another polynomial.

Future Scope
HDFC Credila: Education Loan
Fair Exhibition Organisation
Indian Education Congress
AQT

Want to explore more about EasyShiksha services & looking for any help!

We always looking to collaborate and our team can help you with all your doubts

by proceeding ahead you expressly agree to the EasyShiksha terms of use and privacy policy.