Online Computer Basics Questions with Answers | Best Kids Learning Platform - Easyshiksha

Computer Basics Questions with Answers

no-image
  • 1. A ________ is a pointing part of a computer
    Answer:- Mouse
  • 2. We cannot use a _________ for writing on a computer
    Answer:- both
  • 3. A keyboard has _________ keys.
    Answer:- Both
  • 4. Cursor is a _________ blinking line on the monitor
    Answer:- small
  • 5. There are usually __________ keys on the keyboard
    Answer:- 104
  • 6. __________ keys are found at the top of the keyboard
    Answer:- Function
  • 7. __________ key is use to write in capital letters
    Answer:- Caps Lock
  • 8. _________ erases letters to the left of the cursor
    Answer:- Backspace
  • 9. Arrow keys are used to move the cursor in __________ directions
    Answer:- Both
  • 10. Mouse is connected to _________
    Answer:- CPU
  • 11. I look like TV. I display what you write. Who am I?
    Answer:- Monitor
  • 12. How many alphabets are there on the keyboard?
    Answer:- 26
  • 13. What is the function of the mouse of a computer?
    Answer:- It is used to move the pointer
  • 14. Which computer parts gives you sound
    Answer:- Speaker
  • 15. _______ is called the brain of a computer
    Answer:- CPU
  • 16. It looks like a typewriter.
    Answer:- Keyboard
  • 17. _______ helps us to print on the paper
    Answer:- printer
  • 18. It is used to print on paper
    Answer:- Printer
  • 19. It is used to display data.
    Answer:- Monitor
  • 20. It is used to record music and sound.
    Answer:- CPU
Future Scope
HDFC Credila: Education Loan
Fair Exhibition Organisation
Indian Education Congress
AQT

Want to explore more about EasyShiksha services & looking for any help!

We always looking to collaborate and our team can help you with all your doubts

by proceeding ahead you expressly agree to the EasyShiksha terms of use and privacy policy.